Vinduer

Vinduer - udskiftning eller renovering

Typisk møder vi op hos dig, og tager mål til de vinduer, som skal udskiftes. Herefter vælges model og materiale, som vinduet skal produceres i. Her kan der vælges mellem træ og træ-alu. Ønsker du plastikvinduer er det også en løsning, som vi kan levere.

Vi bidrager naturligvis med vores omfattende viden og erfaring på området, så du kan være sikker på, at du får en løsning, som du kan være tilfreds med i mange år fremover.

Har du spørgsmål til vinduesudskiftning, herunder i forbindelse med skader og renovering, er du naturligvis meget velkommen til at kontakte os.

Trævinduer

Hvis du ønsker et klassisk udseende fra indvendig og udvendig side, vil det højst sandsynligt være træ, du skal vælge. Elementer i træ er det, der bliver solgt mest af, og også med god grund, da der er mange fordele forbundet med dette materiale. Udover at træ er det billigste materiale, så vil mange også vælge at købe deres nye vinduer i træ for at bevare husets oprindelige stil og charme.

Trævinduer passer generelt til alle huse, men hvis du bor i en klassisk patriciervilla, et bindingsværkshus eller lignende vil træ typisk være det, som vil passe bedst til din bolig.

En anden fordel ved at vælge træ er også, at du har mulighed for at male elementerne både indvendigt og udvendigt, hvis du på et tidspunkt får lyst til at ændre udseendet på din bolig.

Træ-alu vinduer

Grunden til at mange vælger at købe deres nye vinduer og døre i træ/alu er, at de kræver minimal vedligeholdelse. Med en udvendige kappe i aluminium slipper du for at male og reparationsmale ligesom alu’en i sig selv er mere modstandsdygtig over for vind og vejr end træ. Samtidig får du det charmerende naturlige udseende i træ, som er med til at sprede hygge indenfor.

Udover at den indvendige træside kan få brug for lidt kosmetisk vedligeholdelse, så afgrænses vedligeholdelsesdelen til at vaske karm og rammer et par gange om året, ligesom hængslerne skal smøres efter behov.

Træ/alu vinduer bruges i dag i det meste nybyggeri men passer også rigtig godt til husene fra 60´erne og fremefter hvor der ønskes et rent og moderne udtryk.

Plasticvinduer

Hvis du er på udkig efter vinduer, som er fuldstændig vedligeholdelsesfrie, bør du overveje at købe dem i plast.

En af de helt store fordele ved plastvinduer er, at de ikke skal males eller olieres, og derfor er meget nemme at vedligeholde. Når du synes, at dine plastik vinduer trænger til rengøring, skal du blot tørre snavs og skidt af med en fugtig klud. Desuden er plastvinduer nærmest uimodtagelige overfor svamp og råd. Så hvis du vil have et produkt, som stort set bare passer sig selv, vil elementer i plast være en god løsning.

Samtidig er plastik meget isolerende, da det er et ikke-ledende materiale og derfor ikke bliver koldt. Ved plastikvinduer vil du derfor sjældent opleve dannelse af kondens.